Is een leaseconstructie een veilig alternatief voor verkopen of huren?

Huis Leasen Ja of Nee?

Wilt u zelf uw huis verkopen en zoekt u daarbij naar geschikte mogelijkheden? Valt het tegen om uw woning te verkopen, of heeft u niet de tijd om daar geduldig op te wachten? In die gevallen kunt u uw huis verkopen zonder makelaar, door gebruik te maken van woninglease. Een leaseconstructie vormt een veilig alternatief voor verkopen of huren, terwijl u wel alvast kunt rekenen op de inkomsten uit de lease. Dit betekent dat u voldoende budget heeft voor de financiering van uw eigen woonlasten. Wilt u snel zelf uw huis verkopen en zoekt u daarvoor naar een geschikte oplossing? U kunt uw huis leasen, als alternatief voor direct verkopen of huren.

Zelf uw huis verkopen

Dankzij lease kunt u zelf uw huis verkopen, u heeft daar geen makelaar voor nodig. Het is voldoende om een leasecontract op te stellen met de koper, in dit geval de lessee. De koper zal de woning gedurende de looptijd (doorgaans 36 maanden) van u leasen, om vervolgens de koopsom te voldoen. De koper hoeft het bedrag nu dan nog niet meteen op te brengen, terwijl u wel alvast kunt rekenen op maandelijkse inkomsten uit uw woning. Zelf je huis verkopen was nog nooit zo eenvoudig, terwijl u bovendien kunt rekenen op een grote mate van zekerheid.

Huis leasen of verkopen zonder makelaar

Een leasecontract biedt een grote mate van zekerheid, waardoor zelf uw huis verkopen nog nooit zo gemakkelijk was. U kunt uw huis verkopen zonder makelaar, door deze ter lease aan te bieden. U spreekt bij het tekenen van een leasecontract de prijs af waarvoor u de woning uiteindelijk verkoopt, zodat u bovendien geen risico loopt op eventuele prijsdalingen. Leaseconstructies vormen op die manier een veilig alternatief voor verkopen of huren. Wilt u uw huis leasen, of zelf uw huis verkopen en er daarmee voor zorgen dat u kunt rekenen op de inkomsten die u nodig heeft?

Risico op prijsdalingen en leegstand

Een leaseconstructie vormt een veilig alternatief voor verkopen of huren, mede dankzij het risico op prijsdalingen dat u eenvoudig kunt afdekken. U spreekt bij het aangaan van het leasecontract een prijs af, waarvoor de koper de woning uiteindelijk van u zal kopen. Zakt de waarde van de woning in de tussentijd? Dan is dit niet van invloed op de koopprijs, waardoor u als het ware voor een verzekering zorgt. Zelf uw huis verkopen was wat dat betreft nog nooit zo veilig, iets waarmee u bovendien kunt zorgen voor een beveiliging tegen leegstand. De lessee zal de woning leasen en gaat er alvast wonen, zodat ook de energiekosten en de schoonmaak voor zijn rekening komen.

Geen last van huurbescherming

Tenslotte vormt leasen een veilig alternatief voor huren, vanwege het gebrek aan huurbescherming. U heeft te maken met een koper op basis van lease, er is geen sprake van een huurder. U hoeft geen toestemming te vragen aan uw hypotheekverstrekker en de lessee kan geen aanspraak maken op huurbescherming. Zelf uw woning verkopen via een leaseconstructie vormt wat dat betreft een veilig alternatief voor verhuren, waarmee u wel al direct voor de inkomsten kunt zorgen waar u behoefte aan heeft.

Huis Leasen? Neem dan gelijk contact op

Ja ik ben geïnteresseerd

Nu Mijn Huis Verkopen!

Direct geld voor uw huis!

top