Waarom zou ik kiezen voor een leaseconstructie voor mijn huis?

Huis Leasen

Wilt u uw huis leasen, of denkt u daar over na en bent u benieuwd naar de voordelen hiervan? Woninglease vormt in een aantal gevallen een goede keuze, bijvoorbeeld wanneer u te maken heeft met dubbele lasten die u nog maar lastig op kunt brengen. Slaagt u er al langere tijd niet in om uw woning te verkopen, of is er haast geboden als het gevolg van een scheiding of een andere probleemsituatie? U kunt uw koophuis leasen aan een koper, die aan het eind van de looptijd de woning van u zal kopen.

Compenseer hoge hypotheeklasten

Uw huis leasen helpt u om hoge hypotheeklasten te voorkomen, aangezien u daar aan de andere kant nu de opbrengsten uit de lease tegenover kunt zetten. De lease van een koop huis levert u maandelijks een aantrekkelijk bedrag op, dat voldoende is om de woonlasten van te betalen. Een woning leasen zorgt voor inkomen, dat u kunt gebruiken om uw maandelijkse budget op orde te krijgen en uw eigen woonlasten te financieren. Woninglease biedt wat dat betreft uitkomst op het moment dat u financieel meer lucht nodig heeft tijdens de verkoop van uw oude woning.

Huurbescherming en hypotheekverstrekker

Een huis leasen biedt daarnaast een aantal voordelen ten opzichte van verhuren. Zou u de woning aan iemand verhuren? Dan kan die persoon rekenen op huurbescherming, wat betekent dat het lastig kan zijn om de woning uiteindelijk alsnog aan iemand anders te verkopen. Bovendien heeft u dan toestemming nodig van de hypotheekverstrekker, omdat de huurder zich kan beroepen op het huurbeding. Gaat u uw huis leasen? Dan is daar geen sprake van, u verhuurt de woning immers niet. In plaats daarvan is er sprake van een lessee, die aan het eind van de looptijd (doorgaans 36 maanden) de woning van u zal kopen. U heeft hiervoor dus ook geen toestemming van de hypotheekverstrekker nodig.

Lease een koophuis met vaste koopsom

Wilt u uw huis leasen? De lease voor een koophuis levert aan het eind van de looptijd een vaststaande koopsom op, die u bij het tekenen van de lease afspreekt. Een huis leasen brengt wat dat betreft geen risico op prijsdalingen met zich mee, in plaats daarvan kiest u voor een verzekering met betrekking tot de waarde. De lessee zal de woning na afloop van de looptijd tegen de overeengekomen koopprijs afnemen.

Leaset u uw woning en blijkt de lessee de koopsom uiteindelijk niet op te kunnen brengen? U spreekt daar een extra vergoeding voor af, zodat u toch kunt rekenen op een aantrekkelijke financiƫle compensatie.

Woning leasen om kosten te besparen

Tenslotte kunt u uw huis leasen om kosten te besparen. Woninglease zorgt ervoor dat de koper verantwoordelijk wordt voor de energielasten, net als een groot deel van de gemeentelijke belastingen, het onderhoud en de schoonmaak. Wat dat betreft kunt u uw huis leasen om hier zo min mogelijk omkijken naar over te houden en financieel weer de ruimte te krijgen die u zoekt.

Huis Leasen? Neem dan gelijk contact op

Ja ik ben geĆÆnteresseerd

Nu Mijn Huis Verkopen!

Direct geld voor uw huis!

top