Huis Verkopen Met Verlies

Huis verkopen met verlies

Het is nooit leuk om je huis met verlies te verkopen, maar soms is het niet anders. Maar wat is precies verkopen met verlies, en wat kun je er eigenlijk tegen doen? We geven enkele tips!

Wat is verkopen met verlies?

Je verkoopt je huis met verlies als je woning minder waard is dan wat je er voor hebt betaald. Dat hoeft lang niet altijd een probleem te zijn. Vaak koopt de verkoper van de woning zelf weer een nieuw huis, en als de prijsverlaging te verklaren is door de gedaalde huizenprijzen, heb je nu weer als voordeel dat de prijs van het huis dat je koopt waarschijnlijk ook gedaald is. Het wordt echter wel problematisch als je woning onder water staat, zoals dat heet. Dit is het geval als de hypotheek hoger is dan de verkoopwaarde van de woning. Stel dat de woning € 250.000 waard is en de hypotheek € 300.000 bedraagt, dan heb je een verlies van € 50.000. Dit moet je zelf zien op te hoesten, anders kun je het huis niet verkopen omdat je dan de schuld moet vereffenen.

Wat kun je doen tegen het verlies?

Als je veel spaargeld hebt, kun je daarmee het gat dichten en het verlies zelf ophoesten. Een andere optie is als je een hypotheek hebt met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), die de restschuld kwijt kan schelden als er onder bepaalde voorwaarden sprake is van een gedwongen verkoop.

Nog een andere optie is om de restschuld mee te financieren in de hypotheek van de nieuwe woning. Je krijgt dan een hogere hypotheek op de nieuwe woning, maar kunt dus wel verhuizen.

Ook is het mogelijk om de restschuld te voldoen met een persoonlijke lening. In dit geval wordt er ook gekeken of je de lening wel kunt dragen of niet. Het kan dus lastig zijn om in aanmerking te komen oor zo een lening.

Een andere optie is om uw restschuld te beperken. Mijn-Huisverkopen kunt u hierbij helpen door uw huis over te nemen tegen een goed bod. Daarnaast helpen wij u met het zoeken van juiste constructies om uw restschuld te financieren, te beperken en zelfs in sommige gevallen kunnen laten kwijtschelden. Wij hebben een speciaal team in dienst die in onderhandeling gaat met uw hypotheek verstrekker over de restschuld.

Wil je graag meer informatie? Informeer dan eens vrijblijvend naar de voorwaarden!

Restschuld Beperken? Neem dan gelijk contact op

Ja ik ben geïnteresseerd

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Nu Mijn Huis Verkopen!

Direct geld voor uw huis!

top